content image
This phantom sticky

Wellness behandelingen

Luxe wellness behandeling voor de handen

content image
content image

Magnesium voetbad behandeling inclusief nek - schoudermassage
Duur ca. 30 minuten
 Prijs € 25,-

 

* Een heerlijk ontspannend voetenbad met magnesium

* Nek - schoudermassage tijdens voetbad

 

De aloude zoutbaden

Eigenlijk is baden in zouten voor gezondheidsdoeleinden natuurlijk niet nieuw. Therapieën in de Dode Zee of met Dode Zeezouten worden immers al vele jaren toegepast bij allerlei gezondheidsklachten, met name huidproblemen als eczeem en ontstekingsziekten als psoriasis en artritis. 

Baden in magnesium, hoe heilzaam is dat?

Magnesiumzouten en – oliën voor de huid zijn al een tijd erg populair. Een mineraalbadje blijkt namelijk een zeer effectieve manier om je magnesiumtekort aan te vullen, en daarmee klachten als vermoeidheid, migraine en spierkrampen te verlichten. Ook bij bepaalde huidklachten kan een zoutbad veel doen. Hoe zit dat?

Wat doet magnesium?

Magnesium is een heel belangrijk mineraal voor het lichaam. Een stof dus die we – net als ijzer, zink of calcium – níet zelf aanmaken, maar uit onze voeding moeten halen. Magnesium speelt in heel veel lichaamsprocessen een sleutelrol. Zo is magnesium betrokken bij de botopbouw en bij de overdracht van prikkels in ons zenuwstelsel. Ook is het mineraal onmisbaar voor een goede spierwerking, waaronder ook die van het hart. Behalve het hartritme, reguleert magnesium nog de bloeddruk en heeft het een rol bij de werking van het immuunsysteem. Magnesium zorgt in feite ook voor het kunnen ontspannen; niet alleen van de spieren, maar ook van de hersenen.

Waar zit het in?

Er staat genoeg voeding op ons menu waarmee we voldoende magnesium zouden moeten binnenkrijgen. Het mineraal zit in brood, graanproducten, groene groenten, noten, melk en vlees. Volgens het Voedingscentrum hoeft een tekort daarom nauwelijks voor te komen. Toch zijn er factoren die de inname van magnesium onder druk hebben gezet. De Nederlandse bodem is sowieso niet rijk aan magnesium. Daarbij komt dat de landbouwgrond door het gebruik van kunstmest is ‘verarmd’. Ook gaat het mineraal soms verloren door allerlei voedselbewerkingen en medicijngebruik.

Klachten door tekort magnesium
Het is nog heel lastig om een tekort aan magnesium aan te tonen via bloedonderzoek. Sterker nog: een magnesiumdeficiëntie gaat lang niet altijd gepaard met een verlaagd magnesiumgehalte in het bloed, want het mineraal kan ook zijn vrijgemaakt uit de botten om de bloedspiegel op peil te brengen. Maar er zijn wel klachten beschreven die kunnen duiden op een te lage magnesiumspiegel. De belangrijkste: lusteloosheid, niet kunnen slapen, vermoeidheid, spierkrampen, vermoeide benen en migraine. Onvoldoende inname van magnesium blijkt ook de kans op een reeks chronische ziekten te verhogen, waaronder osteoporose, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.